Wanneer?

Vanaf zaterdag 6 tot en met zaterdag 13 maart organiseren we een (gratis) challenge gebaseerd op het boek Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Je maakt kennis met het boek en met haar methode om de witte suprematie in jezelf te herkennen.

 

Wat?

Tijdens de challenge ontvangen geïnteresseerden een dagelijkse nieuwsbrief met informatie uit het boek en bijbehorende reflectievragen.

We moedigen je aan de nieuwsbrieven niet alleen te lezen, maar echt met de vragen aan de slag te gaan. Wees je ervan bewust dat dit confronterend kan zijn, voor jezelf en voor anderen. We vragen je daarom om terughoudend te zijn in het posten over je ervaringen op sociale media.

Deelname aan de challenge is anoniem.

 

Wie?

Layla F. Saad geeft (witte) lezer handvatten om concreet en constructief bij te dragen aan antiracisme. Tijdens de challenge leer je over wit privilege, witte fragiliteit, tooncontrole, wit zwijgen en witte superioriteit in jezelf.

Waarom?

Uitgeverij Atlas contact organiseert deze challenge om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Daar is behoefte aan. Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? 

Door deel te nemen aan de challenge zal je je bewust worden van de witte suprematie in jezelf. Zoals Layla F. Saad duidelijk maakt, is dat een noodzakelijke eerste stap richting een rechtvaardige samenleving. We hopen dat je, na deelname aan de challenge, geïnspireerd zal zijn om het (al dan niet bewuste) racisme in jezelf verder te ontmantelen.